Львів

Які умови найкращі для паркетної дошки?

Якщо ви придбали паркетну або масивну дошку, то треба розуміти що я будь-який натуральний, природний матеріал потребує правильного догляду та умов використання.

І все ж, які умови найкращі для паркетної дошки та масиву?

Якщо говорити про умови, то перше на що потрібно звернути увагу, то це температура та вологість. Для нормального використання та довголіття вашої підлоги з натуральної деревини оптимальними є наступні показники:

Вологість – 40-60%

Температура -18-24 С

Але як утримати такі показники вологості та температури, особливо у міжсезонні?

Якщо у приміщенні дуже сухо, то можна трохи зменшити температуру, провітрювати приміщення та використовувати зволожувачі.

Якщо волога зависока, то можна провітрювати приміщення або використовувати кондиціонер. Деякі кондиціонери навіть мають функцію зменшення вологості в приміщені.

Якщо ви обрали масивну дошку, то щоб уникнути сезонного коливання розмірів, то слід ретельніше дотримуватись показників вологості та температури, або бути готовим що в зимовий період можлива поява люз між плашками, які зникнуть коли вологість стане більше. Паркетна дошка більш стабільна, їй не притаманні такі зміни розмірів.

Щоб відстежувати вологість та температуру у приміщенні, то можна придбати електронний гігрометр.

Дуже часто проблеми виникають, коли ремонт у приміщенні закінчується під час коли вмикають опалення (осінь-зима). Якщо ви навіть все зробили за технологією (спочатку клеяться шпалери, укладається плитка та закінчуються всі вологі роботи, а потім інсталюється підлога), але після закінчення не переселяєтесь у нове житло, а навіть залишаєте його з замкненими вікнами, без провітрювань та з увімкнутим опаленнями, то у цьому випадку ваша підлога може бути пошкоджена впливом великої кількості вологи.

З дерев’яними підлогами краще жити разом, а коли це не можливо, то періодично провітрювати приміщення.

Якщо ви використовуєте підігрів паркетної підлоги, то не варто збільшувати температуру на поверхні більш ніж 26-28 С.

Через те, що деревина це живий матеріал, то й оптимальна вологість та температура для неї така сама як і для людини. При даних показниках, не тільки ваша підлога буде мати добрий вигляд, а й ваша шкіра та самопочуття будуть у відмінній формі.

Щоб отримати професійну консультацію що до умов використання паркету звертайтесь до наших салонів.