Львів

Яку підлогу обрати якщо в домі домашні тварини

Домашні тварини — це члени родини, які створюють у нашому домі більш веселу та комфортну атмосферу. На жаль, але разом з хорошим настроєм в будинку разом з ними з'являється шерсть, сліди кігтів і зубів на меблях і шпалерах і багато інших дрібних неприємностей.

Якщо ви плануєте ремонт, то потрібно враховувати інтереси усіх членів родини й ваших домашніх улюбленців у тому числі. Це в перше чергу створить комфорт для вас і зробить життя більш легким і комфортним з домашніми тваринами. У процесі ремонту особливу увагу приділить підлоговому покриттю. Адже дуже важливо не тільки як воно себе проявить в експлуатації, але й наскільки комфортно і безпечно буде вашим улюбленцям. Бо вони більшість свого часу проводять на підлозі.

І на цьому етапі у більшості споживачів зʼявляється питання: “Яку підлогу обрати?”, “Яке підлогове покриття не боїться кігтів тварин?”. При розгляданні питання, які варіанти підлогових покриттів є найкращими при наявності домашніх тварин, ви повинні враховувати декілька факторів. Собачі або котячі пазурі можуть залишати подряпини на підлозі. Бувають випадки, коли покриття замазується, вимивається і на ньому залишається запах. Воно повинно бути водовідштовхувальним (від розливів напоїв та їжі), мати міцне покриття, легко прибиратися. Сучасний ринок представлений великим розмаїттям підлогових покриттів, але чи всі відповідають необхідним вимогам?

У цій статті спробуємо розібратися яке ж воно ідеальне підлогове покриття для дому, в якому живуть тварини, в тому числі й великі собаки. Для полегшення вибору ми виділили переваги та недоліки найсучасніших підлогових покриттів.

1. Паркетна дошка.

Переваги:

- Натуральність - це найважливіший плюс даної підлоги. Адже натуральна деревина добре як для вас, так і для тварин, а вони більшу частину життя проводять вдома.

- Теплота. Деревина це тепла і комфортна підстава, навіть без системи “тепла підлога”.

- Ремонтопридатність. Легко і просто зробити ремонт або заміну пошкодженої планки.

- Шумопоглинаючий. Ви не будите чути клацання кігтів по поверхні підлоги.

Недоліки:

- Боїться вологи. Паркет під олією більш сприйнятливий до вологи, через те, що у нього відкритті пори та волога швидко поглинається. У паркеті під лаком, пори закритті, і якщо швидко убрати, то волога не встигне швидко просочитися, але стики залишаються не захищеними. У випадку “надзвичайної пригоди” калюжі, слід вжити заходів одразу. Інакше рідина, яка просочилася через захисний барʼєр, буде псувати підлогу

- Деревина дуже швидко поглинає запахи.

- Не стійка до подряпин поверхня. Найбільша проблема для домовласників це пошкодження, які можуть бути нанесені гострими кігтями. Постійні подряпини з часом призводять до пошкодження поверхні. Аби цього запобігти, бодай зменшити кількість пошкоджень, потрібно постійно і своєчасно підстригати кігті. - Потребує постійного і ретельного прибирання. Для того, щоб підлога виглядала добре, знадобляться постійні роботи з видалення дрібних подряпин. І орієнтовно раз на пів року, необхідно буде обробляти покриття спеціальними засобами по догляду для підлог під олією чи лаком.

Якщо вам дуже подобається паркетна дошка і ви бажаєте прикрасити свій інтерʼєр, то дамо декілька порад:

а) вибирайте оброблене дерево, наприклад, білий дуб. Він міцний і витримує різного роду ушкодження.

б) зупиніть свій вибір на паркеті натуральних відтінків, з захисним покриттям — олія. Саме таке покриття можна локально реставрувати у разі необхідності.

2) Ламінат.

Ламінат на сьогодні є найпопулярнішим покриттям. Це комфортно і красиво.

Переваги:

- Доступна ціна.

- Антистатичність. Завдяки чому шерсть не електронізується і не прилипає до поверхні підлоги.

- Ремонтопридатне.

- Легке в прибиранні.

- Стійке до пошкоджень. Кіт або собака навіть спеціально не зможуть подряпати підлогу.

- Стійке до запахів.

- Не слизьке.

- Має вологостійкі властивості.

Недоліки:

- “Гучний”. Підлоги з ламінату можуть бути досить «гучними» і цокання кігтів по ньому, особливо, якщо мова йде про великого собаку, буде дуже заважати. Якщо зупините вибір на ламінаті, то: обирайте ламінат, який має рельєфну поверхню, вищий клас зносостійкості, 33 клас, та для кращого захисту ламінату від вологи, слід його обробити засобом для захисту швів.

3. Вінілова підлога (кварцвініл).

Якісна вінілова підлога, відповідає усім вимогам, які виникають з домашніми тваринами. Вініл має ряд переваг перед іншими підлоговими покриттями. Тому, варто уважніше придивитися до цієї підлоги.

Переваги:

- Вологостійкий. На 100% не поглинає вологу та запахи.

- Ремонтопридатний. З легкістю можливо відремонтувати або замінити пошкоджену планку. При чому не має значення, яким способом проводилось укладання, клейовим чи плаваючим.

- Стійкий до навантажень та пошкоджень. - Теплий.

- Має протиковзанні властивості.

- Тихий. Цокотіння від кігтів ви не почуєте. - Простий у догляді.

4. Лінолеум.

Лінолеум — це гнучке водонепроникне штучне полотно. Це практично ідеальний варіант для дому, де мешкають домашні тварини.

Переваги покриття:

- Водонепроникний.

- Тихе.

- Легке в укладанні.

- Є варіанти в різній ціновій категорії.

- Великий асортимент кольорів і фактур.

Але є і недолік, який псує усі переваги.

- Не ремонтопридатний. У випадку, якщо тварина зіпсує шмат покриття, доведеться міняти повністю в усій кімнаті.

Покриття які категорично не підходять.

В будинок, де мешкають домашні тварини, небажано стелити коврові покриття, особливо ковролін. Ковролін це покриття, яке дуже сильно збирає шерсть і всмоктує запахи. На ньому будуть залишатися затяжки від кігтів. Через певний час користування покриттям, воно буде виглядати неохайно.

Не підійде також коркове покриття. Хоча має велику перевагу, воно сприятливо для навколишнього середовища і здоров'я мешканців, включаючи домашніх тварин. Але покриття мʼяке, зовсім не стійке до подряпин і відмінно вбирає вологу.

Килим є найгіршим варіантом, коли в будинку живуть тварини. Тварини можуть зіпсувати його вид своїми кігтями. Килим легко вбирає будь-які запахи. Килими та домашні тварини є поганою комбінацією. Якщо ви зовсім не уявляєте своє життя без килимового покриття, то вибирайте матеріал без петель. Так кігті тварин не будуть чіплятися за петлі.

Вибирайте підлогове покриття, яке відповідає вашим фінансовим можливостям, стилю і буде безпечно для домашніх тварин. Адже вони теж члени родини.