Львів

Особливості дизайнерського вінілового покриття Wineo

Міцні, довговічні, стильні вінілові підлоги WINEO допоможуть втілити в життя будь-які дизайнерські проекти без використання вимогливого натурального паркету або каменю. Колекції покриття дуже вдало імітують природні та сучасні матеріали (дерево, бетон, мармур та інше).

Історія компанії Wineo

Компанія утворилась у 2013 році завдяки злиттю двох великих виробників підлогових покриттів, а саме Windmöller Flooring і Witex Flooring Products. Однак історія сучасного бренду почалася набагато раніше, в далекому 1978 році.

Компанія Wineo входить в число найбільших європейських виробників.

Завод розташовується в місті Аугустдорф на території Німеччини. Станом на сьогоднішній день, обʼєм виробленої щорічної продукції, обчислюється в мільйонах квадратних метрів покриття. Виробник використовує інноваційні технології та сучасне обладнання, які забезпечують надійність і довговічність покриття.

Структура вінілу

Вінілова підлога Wineo - це міцне і водостійке багатошарове підлогове покриття на основі ПВХ (полівінілхлориду). Вінілове покриття по своїй структурі нагадує “пиріг”, який містить, щонайменше, 5 основних шарів. Кількість шарів може змінюватися. Зі збільшенням кількості шарів вінілу, зростає ціна матеріалу, та поліпшуються його технічні характеристики.

Основні шари вінілової підлоги:

- Нижній. Це підкладка ПВХ, іноді із наповнювачем із кварцового піску. Потрібна для стабілізації покриття, витримує основні механічні навантаження, забезпечує безшумність, попереджує розриви та зменшує коливання.

- Другий шар складається з скловолокна. Головне завдання цього шару - зміцнити структуру та зберегти правильну форму під час навантаження.

- Третій - це повністю вініловий шар, до якого може додаватися крихта із кварцу, скловолокно чи пластифікатори. Цей шар забезпечує покриттю міцніть та гнучкість.

- Декоративний. Це шар, на який нанесене декоративне зображення. Саме воно, визначає якого кольору та яку поверхню буде імітувати підлога - дерево, пробка, мармур, пісок, галька або щось ще.

- Верхній шар, захисний. Він виготовляється із поліуретану. Цей шар повністю прозорий і непомітний ззовні. Він призначений для захисту всіх нижчих верств від механічних та хімічних пошкоджень, захисту від вологи. Він попереджує появу стійких плям, не дає бруду проникнути всередину вінілового шару, робить непомітними дрібні подряпини. Наявністю і товщиною цього шару визначається клас зносостійкості вінілового покриття. Чим товстішим буде захисний шар, тим якіснишим буде і сам виріб.

Асортимент продукції виробництва Wineo.

Цілий штат провідних німецьких дизайнерів ретельно відстежує світові тенденції в підлогових покриттях і ретельно впроваджує у виробництво нові розробки.

Асортимент продукції Wineo дуже різноманітний, який відрізняються між собою за такими характеристиками:

1. Клас зносостійкості. Клас зносостійкості залежить від його міцносних характеристик і інтенсивності використання.

а) Побутове, 23 — 31 клас. Використовується в жилих приміщеннях, з невисоким рівнем навантаження. Товщина захисного шару мінімальна. Термін експлуатації 5-6 років.

б). Комерційне, 32 - 42клас. Використовується в приміщеннях комерційного призначення, з достатньо високим рівнем прохідності. Покриття має велику товщину, підвищенну стійкість до стирання. Термін експлуатації до 15 років.

в) Спецпокриття, 43 клас. Його використовують в приміщеннях з особливо великим механічним навантаженням на підлогу - тренажерні зали, торгові центри.

2. Наявність фаски.

3. Дизайн.

- Плитка (квадрат, прямокутник).

- Планка.

4.Тип зʼєднання.

- Клейовий - укладається на клейові суміші.

- Замковий - з’єднуються між собою завдяки спеціальним замковим системам.

При цьому кожна модель має індивідуальні параметри і може використовуватися в конкретних умовах.

Перед тим, як випустити продукт на ринок, покриття проходить жорсткий контроль якості, в якому також беруть участь незалежні організації. Продукція має багато сертифікатів якості:

«Блакитний ангел»,

FSC та PEFC - підтверджують екологічність підлогових покриттів;

DIBt - відповідність стандартам Німецького інституту будівництва;

EPLF - відповідність європейським стандартам.

Переваги вінілового покриття Wineo.

Кварцвінілове покриття Wineo має ряд переваг, які вигідно виділяють його на тлі пропозицій конкурентів.

1. Водостійкість. Застосовується власна технологія Aqua-Protect, яка дозволяє захистити покриття від деформації навіть при затопленні. Можна укладати в ванних кімнатах, туалетах, кухнях.

2. Зносостійкість. Висока міцність. Зносостійкість та висока міцність до стирання, подряпин, вигоряння, жіночих підборів та важких меблів.

3. Простота монтажу. Незалежно від способу монтажу, таке покриття можна укладати самостійно.

4. Різноманіття декорів, кольорів, розмірів та форм. Покриття імітує найрізноманітніші природні матеріали (дерево, бетон та інше)

5. Шумопоглинаючий.

6. Має антиковзкі властивості.

9. Поєднується з системою “тепла підлога”.

10. Антибактеріальні властивості.

11. Легкість у догляді. Достатньо сухого та вологого прибирання за допомогою ганчірки.

12. Безпека. Покриття відповідає усім вимогами міжнародних стандартів. Таким чином, продукти даної компанії є одним з кращих виборів як для квартир, так і для офісів.

Укладка вінілу.

Перевагою вінілових покриттів є те, що їх можна укладати практично на будь-яку поверхню, навіть на старе покриття (лінолеум, паркетну дошку та інше). Монтування таких підлог не складне, його можливо зробити навіть власноруч, але необхідно дотримуватись деяких умов.

- Покриття повинно пройти процес акліматизації. Доби буде достатньо.

- Підготувати підставу. Підстава повинна бути рівна, ціла, чиста.

- Приміщення повинно бути сухим.

В залежності від типа підлогового покриття обирається і спосіб монтування.

Він може бути:

- за допомогою клейової суміші;

- с замковим зʼєднанням.

Клейовий - укладається на клейові суміші. Такий вид укладання ідеальний, якщо потрібно зберегти вигляд підстави на яке укладається покриття (наприклад плитка або ламінат), а також коли потрібна можливість швидкого демонтажу. Клейовий вініл можна укладати палубою, ялинкою, квадратами при узгодженості розмірів.

Замковий - з’єднуються між собою завдяки спеціальним замковим системам. Укладка робиться на рівну підставу. При укладанні бажано використовувати тонку щільну підкладку (поліуретанова) або можливе укладання без підкладки, прямо на підставу. Замковий вініл укладається палубою, тільки деякі колекції можна укладати ялинкою і квадратами, якщо ця колекція має спеціальний замок або ліві-праві планки.

Галузі застосування.

Завдяки різній товщині продукту, в межах від 2 до 9 мм, можна укладати покриття практично на будь-якій підставі та в будь-якому приміщенні.

- В побутових і комерційних приміщеннях.

- В приміщеннях з підвищеною вологістю.

- В приміщеннях з високою прохідністю: адміністративно - офісні споруди, торгові центри.

Якщо Вам необхідно підлогове покриття, яке виглядає чудово і при цьому не боїться ні бурхливих дитячих ігор, ні великого скупчення людей, ні вологи, вініл Wineo, це саме те, що вам необхідно.

Менеджери нашої компанії із задоволенням презентують і дадуть відповідь на всі питання, які у вас зʼявляться.