Львів

Про паркетну дошку Barlinek

Підлога – це фундамент інтер'єру. У процесі експлуатації покупець може змінити колір стін, переклеїти шпалери, змінити меблі і навіть стелі, і це можна зробити в стислі терміни, але щоб змінити підлогу, необхідно провести глобальну реконструкцію.

Тому, до вибору підлоги слід підходити обдумано, зважуючи усі переваги та недоліки. У наш час багато різних видів покриття, які володіють низкою переваг. Але серед усього цього різноманіття паркетна дошка є найбільш популярним покриттям.

Матеріал для такої підлоги виробляється за найсучаснішою технологією. Завдяки цьому зберігається натуральна текстура матеріалу, що надає приміщенню особливого затишку. Яскравим прикладом виготовлення паркетної дошки є компанія Barlinek, яка стала надзвичайно популярною у Західній Європі в останнє десятиліття.

Історія компанії.

Історія бренду «Barlinek» розпочалася в однойменному польському містечку Барлінек, у післявоєнному 1946 році. У ті роки країна відчувала велику потребу в якісних будівельних матеріалах, і підприємство постачало на ринок продукцію деревообробки: стільці, вікна, двері, столи та навіть прищіпки. 1 червня 1999 році підприємство пройшло процедуру приватизації. Його потужності були модернізовані та суттєво збільшені, що посприяло значному зростанню виробництва та продажів на кілька сотень відсотків. Через деякий час компанія була відома як виробник якісної паркетної дошки. Її виробництва стали зʼявлятися в інших країнах світу. Підлога марки Barlinek випускається на верстатах, від німецького виробника. Великі обсяги продукції, висока її якість, врівноважена вартість, все це посприяло зростанню популярності матеріалу, що виготовляється. Нині “Barlinek” є одним з найбільших виробників паркетної дошки в Європі. Виробничі потужності дозволяють випускати до 8 млн м2 на рік та продавати паркет у більш ніж 54 країнах світу. При цьому всі заводи концерну відповідають найжорсткішим екологічним вимогам.

Конструкція дошки.

Паркетна дошка Barlinek - це три шари натуральної деревини, укладені в сучасну перехресну конструкцію.

Верхній шар - цінна порода дерева завтовшки 3-4 мм. Залежно від виду верхнього шару формується ціна на паркетну дошку. Цей шар покривається олією або лаком. Верхній видимий шар може бути виконаний з європейських та екзотичних порід дерева. Серед європейських порід: дуб, ясен, європейський та канадський клен, модрина; екзотичні породи: американський горіх, мербау, сапела, тік, гівея, сункгай, ятоба, сукупіра та ін.

Середній шар - укладений перпендикулярно верхньому шару, бруски з сосни.

Нижній шар — стабілізаційний, покладений перпендикулярно середньому шару. Зроблений з тонкої фанери або вирізаний із цільного дерева (береза ​​чи сосна, а у дорожчих виробників із дуба). Цілісний нижній шар роблять дорожчі виробники паркетної дошки і така дошка вважається більш стабільною.

Ця конструкційна особливість плашок не допускає деформування матеріалу при температурних перепадах та високій вологості. Постійність форми дуже важлива під час монтажу. Завдяки багатошаровій структурі паркетної дошки Barlinek, вона є надзвичайно міцною.

Характеристики паркетної дошки Barlinek.

1. Різноманітність сортування.

Для виготовлення своєї продукції компанія використовує деревину різної селекції, "натур", "селект", “рустик”, “кантрі”.

Натур — це селекція характеризується невеликою кількістю сучків, можливими перепадами кольору, заболоні, комбінацією різних зрізів дерева.

Селект - відсутність сучків, або наявність невеликої кількості та розміру. Колір дошки рівномірний, без різких перепадів. Рустик – різкі перепади кольорів, наявність великих зашпакльованих сучків та тріщин.

Кантрі - необмежена кількість сучків на планці. Можливі не до кінця зашпакльовані сучки і тріщини, зашпакльовані сучки, що випали. Вибірка верхнього шару впливає на вартість дошки - наскільки багато буде сучків і наскільки строкатим буде дерево.

2. Формат та розмір.

Паркетна дошка Barlinek від іншої аналогічної продукції відрізняється різноманітністю форматів. Вона буває односмугова та трьох смугова. Односмугова дошка - верхній шар складається із цільного зрізу дерева по всій ширині дошки. Така дошка дорожча за трьох смугову, але виглядає дуже презентабельно і масивно. Після укладання створюється ефект справжньої дощатої підлоги.

Трьох смугова - верхній шар складається з 3-х смуг плашок проклеєних між собою і створює ефект паркетної підлоги з дрібних плашок. Відмінно підходить для невеликих приміщень.

Компанія потурбувалась про своїх клієнтів, щоб вони змогли підібрати паркетну дошку відштовхуючись від своїх потреб: смаків, розмірів кімнати, фінансових можливостей. Тому випускає свою продукцію в великому різноманітті розмірів.

- BIG SIZE 207 — це односмугові дошки шириною 207 мм та висотою 2200 мм. - GRANDE 180 - односмугові дошки шириною 180 мм та висотою 2200 мм.

- MEDIO 155 - односмугові дошки шириною 155 мм та висотою 2200 мм.

- PICCOLO 130 - односмугові дошки шириною 130 мм мають варіанти висоти: 2200 мм, 1092 мм.

- MOLTI 207 — це трисмугові дошки шириною 207 мм та висотою 2200 мм.

- КЛАСИЧНА ЯЛИНКА 130 — це односмугові дошки шириною 130 мм та висотою 725 мм.

3. Сучасна система монтування.

Паркетна дошка Barlinek відрізняться від інших простотою та легкістю монтування. Це зможе зробити навіть людина, яка не має професійних навичок та відповідних знань. Така простота досягається завдяки використанню замка BARCLICK® по довгому краю та торцевому, замку Barlock 5Gc. Така система відрізняється високою стійкістю до розривів. Спеціалісти стверджують, щоб розділити плашки необхідно докласти зусиль в півтори тонни.

4. Покриття поверхні.

Дошка компанії Барлинек проходить унікальну обробку. Щоб захистити верхній шар дерева, паркетну дошку покривають лаком чи олією.

Лакове покриття.

Лак на паркетну дошку наноситься в заводських умовах у кілька шарів: шар грунтовки, шпаклівка, нанесення 5-7 шарів лаку, кожен з яких запікається UV - лампами, що надає йому міцності. Лак, який використовується, поєднує у собі дві властивості: міцність і зносостійкість (щоб прослужити довгі роки) та еластичність (щоб при ударах та статичних навантаженнях він не тріскався). Всі лаки, що застосовуються, досить еластичні і при ударах прогинаються разом з деревиною не тріскаючись. Через те, що лак по своїй суті це плівка, то її легше доглядати: на лаку не залишаються забруднення і легко видаляються концентрованим засобом по догляду за паркетом. Але подряпини не можна відновити локально. Для невеликих пошкоджень можна використовувати реставраційні набори або воскові олівці, при великих потертостях необхідно буде повністю перешліфувати паркет. При перешліфуванні тонованого паркету все тонування буде видалено.

Олія.

Альтернативою лаковому покриттю є просочування поверхні деревини натуральною олією. Олія проникає в пори дерева і кристалізується там, захищаючи дерево від забруднень на кілька міліметрів, залишаючи при цьому структуру дерева відкритою. Паркет під олією виглядає більш натурально, на дотик як непокрите дерево, при цьому пори повністю закриті олією та захищені від забруднень. Паркет під олією краще поєднується з системою “тепла підлога”. Існує кілька видів олійних покриттів: UV-олія,OXI-олія, олія — віск. Паркету під олією не страшні вино, кава, маркери та фломастери, рослинна олія та інші побутові забруднювачі. Все можна видалити або водою, або концентратом засобу по догляду.

5. Унікальна обробка поверхні.

Щоб дереву надати певні фізичні властивості або зовнішній вигляд, воно піддається певним обробкам:

Фаска.

Односмугова паркетна дошка по чотирьох сторонах планки має скошену кромку, так звану V-подібну фаску. Після укладання такої дошки, отримуємо ефект дощатої підлоги. Фаска ніяк не впливає на експлуатаційні характеристики дошки, там не збирається бруд, дошку також легко прибирати як без фаски.

Термообробка.

Термообробка – це процес «загартування» дерева за великої температури в спеціальних камерах. Температура “загартування” від 170 до 240 С. У процесі термообробки дерево стає несприйнятливим до вологи та міцності. Чим вище температура тим темніший колір набирає деревина (від коньячних кольорів до вугільно-чорного), при цьому вона має однаковий колір на всю товщину.

Брашування.

Брашування - це процес коли щітками видаляються м'які волокна деревини. У процесі брашування паркетна дошка стає рельєфною з більш виразною текстурою. Брашування може бути легким і глибоким.

Поперечне стругання.

Поперечне стругання – це процес, коли поперек планки наносяться насічки, щоб надати паркету індивідуальності, штучно створити історію.

Зістарення.

Зістарення - це процес, при якому паркетну дошку штучно старять, завдають пошкодження, роблять биту фаску, створюють ефект того, що дерево з історією та підлогою сотні років.

Асортимент продукції.

Асортимент продукції польського виробника надзвичайно широк. Вся продукція поділена на пʼять колекцій (ліній), які нараховують близько чотирьох десятків найменувань.

- SENSES є творчим поєднанням трьох важливих тенденцій сучасного дизайну: великого розміру, м'яких тонів та природності натурального дерева.

- Tastes of Life.

Смаки життя – ця серія якнайкраще підкреслить Вашу індивідуальність, а також прагнення до яскравості та насиченості життя.

- Life Line.

Функціональність та практичність — є основними цінностями статі Life.

- Pure Line - використовуються лише односмугові дошки. Деревина проходить найретельніший відбір. Колекція заснована на симетрії, геометричних формах та чистих лініях.

- Décor Line — колекція характеризується яскравими кольорами та нестандартними декорами.

Переваги паркетної дошки Barlinek.

1. Виготовляється із 100% деревини;

2. Можливість монтування на підлоги з підігрівом;

3. Стабільна конструкція;

4. Стійкий до перепадів вологості та температур;

5. Легке укладання;

6. Продкція готова до використання одразу після укладання;

7. Можливість обновлення;

8. Широкий вибор дизайнів;

9. Демократичність цін.